lørdag den 17. august 2013

Now You See Me

Now You See Me (2013)

Instruktør: Louis Leterrier.

Genre: Krimi/thriller.

Dansk Biograf Premiere:
18. juli 2013.

Dansk DVD Premiere:
21. november 2013.

Spilletid: 115 minutter.

Budget: 75 millioner dollars.

Indtjening: 351,7 millioner dollars. (Worldwide)

Medvirkende: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Isla Fisher, Morgan Freeman, Michael Caine, Dave Franco, Michael Kelly.

Fire vidt forskellige magikere, der besidder hvert sit talent, bliver kontaktet af en mystisk fremmed. Hver især modtager de et tarotkort, hvorpå der står en adresse. Gruppen møder op og inddrages nu ind i større komplot, hvor de i fællesskab skal udforme det største tryllenummer nogensinde udført. På intet tidspunkt ved de hvem deres arbejdsgiver er, men den fremmedes plan er så tillokkende, at de ikke kan sige nej til tilbuddet. Et år senere står gruppen i Las Vegas, og går nu under navnet The Four Horsemen.

Direkte foran et kæmpestort publikum, vil gruppen nu røve en bank i Paris. Til alles overraskelse lykkedes det for magikerne at rydde bankboksen for flere millioner, hvorefter pengene strømmer henover hovederne på alle de betalende gæster. The Four Horsemen bliver straks anholdt, men bliver hurtigt løsladt igen, fordi de rent fysisk ikke selv var til stede i banken. FBI er heller ikke interesseret i at anholde dem, da det blot vil styrke befolkningens tro på, at de fire tryllekunstnere i virkeligheden har magiske evner.

Det bliver nu op til FBI-agenten Dylan Rhodes at opklare hvordan gruppen udførte det spektakulære kup. En opgave der ikke behager ham, da han hurtigt må erkende sin uvidenhed indenfor tryllekunstfaget. Bedre bliver det ikke, da han tvinges til at samarbejde med den franske Interpol-agent Alma Dray, der til hans store irritation, udviser stor forståelse og nysgerrighed for magikernes fag. Men Rhodes og Alma må lægge uenighederne til side og i stedet begynde at arbejde sammen. For snart står The Four Horsemen klar på scenen igen, hvor de endnu engang har planlagt noget stort.

Filmens instruktør er fra Frankrig og hedder Louis Leterrier. Historien om The Four Horsemen er hans femte spillefilm. Debuterede i 2005 med hele to film - Danny the Dog og Transporter 2. I 2008 fik han så muligheden for at lave sin egen superheltfilm, nemlig The Incredible Hulk - en film der muligvis bød på overbevisende effekter, men som fejlede via et svagt manuskript, og på sit valg af skuespillere. Et gentagende problem for Leterrier’s sidste spillefilm - Clash of the Titans fra 2010. Instruktøren har generelt svært ved at vise stor interesse for sine figurer, hvilket desværre også gør sig gældende med hans seneste.

For det er begrænset med figurudvikling i Now You See Me. Vi får nogle hurtige bemærkninger om deres problematiske fortid, men fremadrettet er der ikke meget nyt at komme efter. Manuskriptet er mest interesseret i at fortælle en forvirrende historie, hvor det primært handler om at finde hoved og hale i handlingen. Hvem står bag foreningen af magikerne? og hvad er motivet? Som en rigtig krimi skal være, er det ikke nemt at gætte hvem bagmanden er. Til gengæld er svaret ikke særlig logisk, og man tænker efterfølgende tilbage på flere af filmens scener, som pludselig ikke giver meget mening.

Tempoet i filmen er meget svingende. Når filmen er bedst, så drøner historien ufortrødent af sted. Desværre er der rigtig meget snak i filmen, som tit sløver tempoet. Værst er de mange scener, hvor agenterne prøver at gennemskue magikernes næste træk. Men i modsætning til os tilskuere, forstår disse tåbelige agenter ikke, at de blot bliver taget ved næsen igen og igen. Alle disse ”jagtende” sekvenser bliver hurtigt ensformige, og gør blot filmen langtrukken og kedelig. Hvad angår fotografering, lyd og underlægningsmusik, er der intet at klage over. Filmen er flot iscenesat, og en nydelse at både se på og lytte til.

Det er uden tvivl en imponerende rollebesætning man har sammensat i Now You See Me. Jeg vil med det samme gerne understrege, at alle medvirkende gør en fornem indsats, når man ser hvor lidt de har at arbejde med. Som de fire Horsemen, gør Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher og Dave Franco det upåklageligt. De fungerer godt som et hold, og scenerne hvor de forsøger at overgå hinanden er ret underholdende. Desværre er der for få af den slags scener. Manuskriptet levner ikke meget plads til dem individuelt, og der fokuseres primært på de store opsatte shows, som de ikke engang selv har været med til at opstille. Af de fire, er det Woody Harrelson som er den mest underholdende og veloplagte.

Som deres forfølgere møder vi den dybt frustreret FBI-agent Rhodes, som spilles overbevisende godt af dygtige Mark Ruffalo. Gang på gang bliver han sat på plads af vores magikere, som konstant er et skridt foran. Melanie Laurent ses i rollen som Interpol-agenten Alma Dray, der forsøger at tænke i anderledes retninger, for at kunne pågribe kvartetten. Laurent har tidligere bevist sit talent i film som Inglorious Bastards og Beginners, men hun har uheldigvis fået den mindst interessante karakter i historien. I en fin birolle, ser vi Michael Kelly som assisterende kommissær, der ligesom sine kollegaer også kommer ud for uforklarlige og uheldige situationer.

Der er også andre vigtige figurer indblandet i handlingen. Morgan Freeman ses som den tidligere tryllekunstner Thaddeus Bradley, der nu har en indbringende karriere som manden der afslører magikernes tricks. Han både bidrager med informationer til FBI, mens han samtidig filmer alt hvad The Four Horsemen præsterer foran sit publikum. Der er ikke den tryllekunst, han ikke kan afsløre. En anden vigtig karakter er rigmanden Arthur Tressler. Han er med til at finansiere showene for The Four Horsemen, men oplever selv at blive inddraget i gruppens uforudsigelige planer. Rollen spilles af Michael Caine, og både han og Freeman er stort set altid seværdige, uanset hvilke roller de spiller.

Vurdering: Now You See Me er en kringlet kupfilm, som byder på nogle af de mest imponerende tryllenumre set på film. Det hele fortælles med lækker musik, overbevisende effekter og med en suveræn rollebesætning i alle de bærende roller. Desværre lider filmen under et rodet manuskript, der byder på så mange ulogiske og urealistisk drejninger, at det hurtigt trætter ens interesse. Handlingen er skam forvirrende og kompliceret nok til at fastholde sit publikum, men bare fordi historien pakkes ind med nogle lækre detaljer, snydes publikum alligevel med en illusion om at have set noget ekstraordinært.

J
J
J
 
 
 

Now You See Me IMDb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar