tirsdag den 9. juli 2013

Grusomme Mig 2

Grusomme Mig 2 (2013)

Instruktør: Pierre Coffin & Chris Renaud.

Genre: Animation.

Dansk Biograf Premiere:
4. juli 2013.

Dansk DVD Premiere:
7. november 2013.

Spilletid: 98 minutter.

De Originale Stemmer: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Russell Brand, Steve Coogan.

De Danske Stemmer: Søren Sætter Lassen, Vicky Berlin, Jens Jørgen Spottag, Martin Brygman.

Budget: 76 millioner dollars.

Indtjening: 911,8 millioner dollars. (Worldwide)

Gru lever en fredelig tilværelse som familiefar for Margo, Edith og Agnes. Samtidig har han startet sin egen virksomhed som producerer gele og syltetøj. Gru har for længst lagt alle sine skurkefærdigheder på hylden, men hans ekspertise indenfor området gør ham attraktiv for den hemmelige anti-skurkeliga. En ny superskurk er på banen, og i samarbejde med sin nye partner Lucy, skal Gru nu opspore og uskadeliggøre denne trussel mod verdensfreden.

Igen er det Chris Renaud og Pierre Coffin som er filmens instruktører. Deres samarbejde gav som bekendt stor succes med den første Grusomme Mig film, som blev produceret for 69 millioner dollars, og endte med at indtjene 543 millioner dollars på verdensplan. Grusomme Mig var også den første animationsfilm for selskabet Illumination Entertainment, der blev stiftet i 2007. Midt imellem de to Gru film blev der plads til filmene Hop og Lorax - Skovens Beskytter.

I forhold til etteren, så er Gru denne gang en mere blød og rar figur. Hans temperament fejler nu ikke noget, og indimellem dukker hans indre skurk frem for en kort stund. Mange af de velkendte gadgets og våben som Gru benyttede i forgængeren (f.eks. frysestrålepistolen) er ligeledes med, så man føler sig i velkendte og trygge omgivelser. Alligevel ville det være rart med noget fornyelse i Gru’s univers, da flere steder i filmen virker som genbrug.

Udover at Gru skal fungere som spion på de godes hold, får han også en ny makker. Hun hedder Lucy, som i den grad må siges at være en livlig og energisk personlighed. I starten er Gru ikke meget for det nye bekendtskab, men opdager hurtigt, at de har mange ting tilfælles. Heldigt for ham, da både hans børn, samt en konstant pågående nabo, vil tvinge ham ud i diverse blind dates. Det er muligt, at han har tjek på mange ting, men damerne er ikke hans stærke side.

Toeren har ligeledes gjort mere plads til Gru’s små gule hjælpere, som går under navnet Minions. De blev vildt populære efter etteren, og har også fået væsentlig mere plads i fortsættelsen. Mange steder i handlingsforløbet, når historien enten er ved at gå lidt i stå, eller bare har brug for et humoristisk indslag, indsættes en lille komisk scene med de små charmetrolde. Selvom de fleste af deres eskapader ikke er decideret overraskende, så er de alligevel søde og harmløse.

Pigerne ser man ikke meget til i filmen og det er en skam, fordi historien ikke levner plads til dem. Der bliver dog præsenteret mange andre nye figurer, som desværre er knap så spændende. Især mangler der en karismatisk slyngel, som Vector var i den første. Selvfølgelig går det meste af historien ud på at optrævle skurken, da ingen kender hans sande identitet.

Vurdering: Grusomme Mig 2 er en velfungerende animationsfilm, der uden tvivl har mange søde og komiske øjeblikke. Desværre er filmen ikke på højde med etteren, da historien er ret spinkel. Gru er bare sjovere, når han er ond, og ikke når han skal agere som familiefar, der både klæder sig ud som feprinsesse og gennemgår lektierne med børnene. Desuden er det småt med nytænkning i historien, og så savner Gru en værdig modstander. Til gengæld er figuren Lucy ganske vellykket, og hun står faktisk for nogle af de bedste scener. I store træk fandt jeg filmen småkedelig, men omvendt er jeg sikker på, at børnene vil elske den.

J
J
J
 
 
 

Grusomme Mig 2 IMDb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar