fredag den 24. maj 2013

De Eventyrlige Vogtere

De Eventyrlige Vogtere (2012)

Instruktør: Peter Ramsey.

Genre: Animation.

Dansk Biograf Premiere:
22. november 2012.

Dansk DVD Premiere:
2. april 2013.

Spilletid: 97 minutter.

De Originale Stemmer: Chris Pine, Alec Baldwin, Hugh Jackman, Jude Law, Isla Fisher.

De Danske Stemmer: Julian Kellerman, Henrik Jandorf, Lars Bom, Vicky Berlin, Lars Ranthe.

Budget: 145 millioner dollars.

Indtjening: 303,7 millioner dollars. (Worldwide)

De Eventyrlige Vogtere handler om et hold af legendariske eventyrfigurer, som består af Julemanden, Påskeharen, Tandfeen og Sandmand (Ole Lukøje). I flere år har de været børnenes beskyttere, og nu skal de kæmpe imod den ondsindede Mørke, som har planer om at forvandle børnenes gode drømme til mareridt. Vogternes eksistens trues, fordi børnene ikke længere tror på dem. Men holdet får et nyt medlem - den drillesyge og uforudsigelige Jack Frost.

Denne flotte eventyrfilm er samtidig spillefilmsdebut for Peter Ramsey som instruktør. Manden er udlært tegner, og har siden slutningen af 80’erne været storyboard-tegner i mange forskellige film som: Predator 2, Flammehav, Men In Black, Godzilla og Fight Club. Af animationsfilm har han medvirket i Stor Ståhej og Shrek Den Tredje. I 2009 instruerede han den korte animationsfilm Monsters mod Aliens: Mutantgræskar Fra Det Ydre Rum. Nu er han så den første afroamerikaner der har fået ansvar for en stor animationsfilm.

Lad mig sige det med det samme. Filmen er vildt underholdende og imponerende godt lavet. De 90 minutter filmen varer, flyver af sted i højt tempo. Indimellem bydes der på stille og rørende sekvenser, hovedsageligt via vores hovedperson Jack Frost, som i 300 år aldrig har forstået hvorfor hans tilstedeværelse skulle være vigtig på denne jord. Men han er omringet af forskellige personligheder, som holder hans humør oppe.

Historien er egentlig såre simpel, og alligevel meget spændende. Det er på overbevisende vis lykkedes DreamWorks at skabe en god fortælling, som har lidt mere under ærmet end bare ren underholdning. Filmen fortæller os, at vi ikke skal lade vores liv være styret af frygt, og selvom det med at tro på Julemanden eller Påskeharen måske virker lidt barnligt, så giver disse højtider os hvert år en masse glæder og sammenhold. Budskabet er ikke til at tage fejl af, og selvom det måske virker for åbenlyst i handlingen, passer det alligevel perfekt til filmens stemning.

Det er gode og dygtige navne som lægger stemmer til figurerne. Uanset om man vil se den på dansk eller i original sprog. Figurerne er vittig tegnet, og de alle sammen har meget tydelige karakterpræg. Holdets leder er den selvglade Julemand, der altid er klar med en komisk bemærkning. Påskeharen er den hårde i gruppen, mens Tandfeen er den venlige og medgørlige. Sandmand (Ole Lukøje) er gruppens mest effektive og intelligente, men hæmmes samtidig med at være stum. For når gruppen for alvor går ind i diskussioner, har han svært ved at få opmærksomhed.

Vurdering: De Eventyrlige Vogtere er en fabelagtig animationsfilm. Mine forventninger til filmen var ikke særlig store, men jeg blev hurtigt grebet af historiens sympatiske fortælling, som samtidig byder på højt tempo og et flot computerskabt univers. Gruppens 5 medlemmer er et hold af så forskellige personligheder, at det gør mange af scenerne humoristiske. Det er en film, som appellerer til både et ungt og voksent publikum.

J
J
J
J
J
 

De Eventyrlige Vogtere IMDb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar