onsdag den 15. maj 2013

Terminator Salvation

Terminator Salvation (2009)

Instruktør: McG.

Genre: Action/science fiction.

Spilletid: 115 minutter.

Budget: 200 millioner dollars.

Indtjening: 371,3 millioner dollars. (Worldwide)

Medvirkende: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Moon Bloodgood, Bryce Dallas Howard, Helena Bonham Carter, Common, Michael Ironside.

Året er 2018, og det kunstige overvågningssystem Skynet er i fuld gang med at udrydde menneskeheden. Den eneste som kan redde os er John Connor. Manden som er udråbt til at besejre Skynet, og som gang på gang har overlevet utallige Terminator angreb. Også i sine unge dage. Men selvom det er Connors skæbne at vinde krigen, bliver hans tro på fremtiden alligevel udfordret da han møder Marcus. En fremmed mand, hvis sidste erindring er at have siddet på dødsgangen, tilbage i 2003. Hvem er denne Marcus? Og hvorfor ligner han ikke os andre?

Vurdering: Terminator Salvation er den fjerde film i serien. Denne gang er vi midt i krigszonen mellem mennesket og robotten. Dommedag var uundgåelig, selvom vores helte i de 3 foregående film gjorde alt for at forhindre det i at ske. Man kan tydeligt se, at man fra filmselskabets side har valgt at satse med et kæmpebudget, og med en instruktør der startede sin karriere i musikvideoer. Historien fortælles flot og tempofyldt, og byder på eksplosiv action. Alligevel er den ikke helt på højde med sine forgængere. I stedet for storstilede science fiction, får vi nu serveret rå og rendyrket krigsfilm. Hvis ikke fordi robotterne lignede Terminator, kunne historien have foregået i hvilken som helst fremtidsfilm. Christian Bale er et udmærket valg som John Connor, men det er Sam Worthington der stjæler billedet som Marcus.

En god film, selvom en rigtig Terminator film ikke er det samme uden Arnold Schwarzenegger. Vi kan så glæde os over, at hans deltagelse er bekræftet i en kommende 5’er.

J
J
J
J
 
 

Terminator Salvation IMDb

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er godt gået som film nr. 4 - En film, der kan ses mere end én gang. Mangler egentlig ikke Arnold. MAA

    SvarSlet
  2. Det er selvfølgelig en god og flot film. Men jeg var knap så begejstret for den, som jeg var for de 3 første. Men den var uden tvivl en god oplevelse i biografen, og kan sagtens ses igen på tv.

    Glæder mig uden tvivl til 5'eren, selvom den endnu ikke har fået en bekræftet premiere dato.

    SvarSlet