tirsdag den 21. maj 2013

Sprængfarlig Bombe

Sprængfarlig Bombe (2006)

Instruktør: Tomas Villum Jensen.

Genre: Komedie.

Spilletid: 90 minutter.

Budget: Ukendt.

Indtjening: Ukendt.

Medvirkende: Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse, Mille Dinesen, Kristian Halken, Lars Brygman, Niels Olsen, Nikolaj Kopernikus, Michael Carøe.

Den temperamentsfulde Tonny har lige smadret en biografs foyer fordi han ikke kunne få sine penge tilbage, da han og børnene var inde og se Klaus Volters seneste ”mesterværk”. Da Tonny efterfølgende får besked om at han muligvis vil risikerer at miste besøgsretten til sine børn, opsøger han Volter personligt for at udtrykke sin utilfredshed. Uheldigvis kommer Volter til at skubbe Tonny ned fra et stillads, og for at undgå en kæmpeerstatning, bliver Tonny inddraget som forfatter og medinstruktør på Volters næste spillefilm.

Vurdering: Sprængfarlig Bombe er en herlig komedie, hvor instruktør Tomas Villum Jensen og forfatter Anders Thomas Jensen tager gas på den danske filmindustri. Men det gøres på en meget charmerende og underholdende måde. Filmens første halvdel, hvor hele balladen mellem Tonny og Volter foregår, er klart det bedste og mest velfungerende. Desværre taber historien pusten i anden halvdel, hvor selve filmarbejdet foregår. Her er satiren knap så interessant eller spændende. Heldigvis byder filmen på mange dygtige skuespillere, hvor alle gør et formidabelt stykke arbejde. Især Ulrich Thomsen som den hidsige Tonny og Nikolaj Lie Kaas som den snobbede Volter, er helt eminente.

Endnu en god dansk film, som alle burde se. En stor anbefaling herfra.

J
J
J
J
 
 

Sprængfarlig Bombe IMDb

2 kommentarer:

 1. I dette tilfælde må jeg personligt nok være ret uenig. Dette er IKKE en film alle burde se. Den er ikke meget bedre en Volters mesterværk. Måske er den for overfladisk til min smag eller forstår jeg ikke humoren i filmen. MAA

  SvarSlet
 2. Hej MAA

  Det er muligt, at den henvender sig lidt mere til et publikum, som har en smule mere kendskab til det med at producere film.

  Omvendt fandt jeg den meget morsom, og skuespillerne gør det rigtig godt. Jeg tror stadigvæk på at mange vil finde den underholdende og seværdig. Men det er selvfølgelig trist at høre, at filmen ikke helt levede op til dine forventninger.

  Men det viser blot, at vi ikke altid kan være enige om filmene. ;-)

  SvarSlet