torsdag den 18. april 2013

Must Love Dogs

Must Love Dogs (2005)

Instruktør: Gary David Goldberg.

Genre: Romantisk komedie.

Spilletid: 98 minutter.

Budget: 30 millioner dollars.

Indtjening: 43,8 millioner dollars. (USA)

Medvirkende: Diane Lane, John Cusack, Dermot Mulroney, Elizabeth Perkins.

Sarah Nolan blev for 8 måneder siden skilt fra sin mand. Et brud hun stadigvæk ikke kan komme sig over. Nu synes hendes søstre Christine og Carol, at det er på tide hun finder sig en ny mand. Carol opretter en profil for Sarah på en dating hjemmeside, som hurtigt får et hav af henvendelser. Valget falder på den sympatiske Jake, der har en hund på sit billede. Hunden er en han har lånt, for at kunne gøre et positivt indtryk på Sarah. Samtidig møder Sarah den fraskilte Bob. En mand hun selv har haft et godt øje til på hendes arbejde som børnehavepædagog. Nu står hun pludselig i den situation, at skulle vælge imellem to mænd.

Vurdering: Must Love Dogs er uden tvivl Diane Lanes fortjeneste. Hun er simpelthen perfekt i rollen som den både gnavne og usikre Sarah, der forsøger at genfinde kærligheden. Hendes situation er både vittig og rørende, og man har lyst til at følge hende hele vejen. Uheldigvis taber filmen pusten halvvejs inde i historien. Konflikten mellem de to mænd bliver skildret meget overfladisk, samtidig med at det hele bliver mere forudsigeligt. Undervejs dukker der også nogle helt unødvendige platte scener op, som slet ikke passer ind til filmens troværdige univers. Den løber også tør for humor, jo tættere på slutningen vi når. Godt at alle de medvirkende ydre fint skuespil, for ellers ville denne film ikke nå sikkert til havnen.

Diane Lane havde fortjent en bedre film. Den har bestemt mange fine højdepunkter, men helhedsindtrykket må siges at være middelmådigt.

J
J
J
 
 
 

Must Love Dogs IMDb

2 kommentarer:

 1. Dette er så en af de film, hvor jeg synes, du har været liiiidt fedtet med stjernerne - eller i dette tilfælde smileyerne - Torben. :-)

  Men det er jo heldigvis en smagssag. Skulle jeg vurdere den, ville den få 4 smileys; jeg syntes, den var sød, sjov og charmerende. Skuespillet er fint hele vejen rundt, og selv om historien i bund og grund er lidt tynd, spiller Diane Lane alligevel sin rolle så overbevisende, at man hurtigt kommer til at holde af hende. Ingen tvivl om, at det ikke er en storfilm, vi har med at gøre her, men for mig var det en sød og underholdende lille feel-good film.

  SvarSlet
 2. Jeg blev desværre lidt skuffet over denne film. Ud fra traileren og de mange dygtige medvirkende, lignede det bestemt en god og underholdende film. Men historien nåede aldrig at fange min interesse. Synes den bliver fortalt i ujævnt tempo.

  Men den reddes af en velspillende Diane Lane i hovedrollen. Alene hendes tilstedeværelse gør filmen et kig værd.

  Men som du siger Louise, så er det en smagssag. :-)

  SvarSlet