søndag den 7. april 2013

X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Instruktør: Gavin Hood.

Genre: Action.

Spilletid: 107 minutter.

Budget: 150 millioner dollars.

Indtjening: 373 millioner dollars. (Worldwide)

Medvirkende: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Ryan Reynolds, Lynn Collins, Taylor Kitsch, Kevin Durand.

I flere år har mutanten Logan kæmpet i adskillige krige sammen med sin bror, Victor. Men Logan vil et roligere liv, og han vælger derfor at trække sig tilbage som skovhugger, sammen med sin elskede Kayla. Men fortiden vil ikke slippe Logan. En dag står hans tidligere arbejdsgiver general Stryker foran hans hus, og har brug for hans hjælp. Logan vil nemlig være den perfekte forsøgsperson i et eksperiment. Logan afviser tilbuddet, og ender med at blive en jaget mand. Den ansvarlige for at fange ham er hans bror Victor.

Vurdering: X-Men Origins: Wolverine er historien om hvordan det hele startede for vores populære helt. Egentlig en god idé, da han uden tvivl er en spændende personlighed i X-Men universet. Desværre er historien meget tynd, og ikke særlig sammenhængende. Man forsøger at kamuflere det hele med flotte action sekvenser og vilde effekter. Hugh Jackman er stadigvæk sej som Logan. En rolle han nærmest er født til at spille. Han støttes godt op af Liev Schreiber i rollen som hans barske bror Victor, og af en veloplagt Taylor Kitsch som den spændende figur Gambit. Ryan Reynolds er til gengæld fuldstændig fejlplaceret og underbenyttet som mutanten Deadpool. Filmens slutning må også siges at være svag.

Filmen er ikke decideret kedelig, men man savner noget mere substans i handlingen. Meget klogere på Wolverine bliver vi ikke. Filmen vil underholde. Intet andet.

J
J
J
 
 
 

X-Men Origins: Wolverine IMDb

2 kommentarer:

 1. Tak for en fremragende anmeldelse. :-)

  Jeg så denne film i går for første gang (til trods for, jeg faktisk godt kan lide X-Men universet og længe gerne har villet se den) og må helt overordnet sige mig ret enig i din anmeldelse af den. Det er ærgerligt, at de ikke har formået at lave en historie med mere "kød" på, for det synes jeg personligt, at Wolverine-figuren netop giver rig mulighed for. Jeg ville netop gerne have været lidt dybere inde i, hvem manden egentlig er. Nu ved vi, hvordan han fik hukommelsestab, og hvordan han fik sit ademantiumskelet, og det er jo fint nok, men det siger stadig ikke ret meget om, hvem han egentlig er, og hvad der driver ham.

  Men filmen er da uden tvivl flot lavet, og Hugh Jackman er som altid god i rollen, der virker nærmest skræddersyet til ham. Liev Schriber giver ham desuden godt modspil.

  Så udmærket underholdning, men lidt mere dybde havde været ønskeligt.

  Jeg er dog stadig spændt på at se den nyeste Wolverine-film, som rammer biograferne til sommer. Ud fra traileren ser den ret interessant ud.

  - Louise

  SvarSlet
 2. Hej Louise

  Er glad for at høre, at filmen nogenlunde levede op til dine forventninger. Men jo, lidt mere dybde havde været rart.

  Jeg glæder mig også til den nye Wolverine film. Den er sat til at få dansk biografpremiere den 25. juli. Ud fra traileren ser den bestemt lovende ud. Den skal helt sikkert opleves på storskærm. :-)

  - Torben

  SvarSlet