onsdag den 3. april 2013

Passager nr. 57

Passager nr. 57 (1992)

Instruktør: Kevin Hooks.

Genre: Action.

Spilletid: 82 minutter.

Budget: 15 millioner dollars.

Indtjening: 44 millioner dollars. (USA)

Medvirkende: Wesley Snipes, Bruce Payne, Tom Sizemore, Elizabeth Hurley.

Charles Rane er en dødsensfarlig terrorist, med mange uskyldige ofrer på sin samvittighed. Ledsaget af to betjente, som skal sørge for at han bliver stillet for en domstol i Los Angeles. Desværre er Ranes kollegaer også ombord. Flyet er dårligt nok lettet fra jorden, før betjentene bliver skudt og flyet bliver kapret. Alt ser ud til at gå efter planen for vores effektive forbrydere. Men ombord på flyet er også den tidligere antiterrorekspert John Cutter. Med hans erfaring og ekspertise giver han hurtigt terroristerne nogle uventede udfordringer.

Vurdering: Passager nr. 57 er en bundsolid actionfilm. Filmen er fra start til slut en medrivende og spændende fortælling. Selvfølgelig er den lavet i en periode, hvor rigtig mange actionfilm var inspireret af Die Hard konceptet. Så idéen er ikke fuld af nytænkning eller overraskelser. Men Kevin Hooks har alligevel formået at sammensætte en velfungerende spændingsfilm sammen, hvor han også hiver fine præstationer ud af Wesley Snipes som John Cutter, og en decideret skræmmende Bruce Payne som den psykopatiske Charles Rane.

En seværdig og underholdende film som aldrig føles for lang.

J
J
J
J
 
 

Passager nr. 57 IMDb

2 kommentarer:

 1. Denne her film kan jeg også godt lide. Har den stående som VHS et sted, men er desværre ikke faldet over den som dvd endnu. Men det er så absolut en solid spændingsfilm med et ret højt tempo. Jeg kan huske, at jeg sad helt ude på kanten af stolen, første gang jeg så den for efterhånden mange år siden. :-)

  Skuespillerne gør det fint hele vejen rundt, og selv om historien er simpel og set før, ja så formår filmen alligevel at underholde hele vejen igennem. Så jeg er helt enig i din vurdering, Torben.

  SvarSlet
 2. Det er heldigvis lykkedes mig at finde filmen på dvd. :-)

  Men jo, helt sikkert en god og underholdende actionfilm. Efter Die Hard's store succes, begyndte Hollywood for alvor at lave disse gidseltagningsfilm, hvor vores helt skal bekæmpe ondsindede terrorister. Det har skabt mange film i samme retning med blandede resultater til følge.

  Men Passager nr. 57 hører til en af de bedre. :-)

  SvarSlet