mandag den 8. april 2013

Identity Thief


Identity Thief (2013)

Instruktør: Seth Gordon.

Genre: Komedie.

Dansk Biograf Premiere:
4. april 2013.

Spilletid: 111 minutter.

Budget: 35 millioner dollars.

Indtjening: 173,9 millioner dollars.

Medvirkende: Jason Bateman, Melissa McCarthy, Amanda Peet, Jon Favreau, Genesis Rodriguez, John Chu, Robert Patrick, Morris Chestnut, Eric Stonestreet.

Sandy Patterson er en respekteret revisor, som oplever en uventet drejning i sin tilværelse. Pludselig er han en eftersøgt mand i flere forskellige stater, uden at have kendskab til forbrydelserne. Snart opdager han, at nogen har stjålet hans identitet og er i fuld gang med at tømme hans konto. Hans eneste mulighed for at rense sit navn, er at selv fange forbryderen. Det viser sig at lovovertræderen er en kvinde ved navn Diane, og hun har bestemt ikke tænkt sig at samarbejde med Sandy, når han konfronterer hende ansigt til ansigt.

Filmens instruktør Seth Gordon har her sin tredje spillefilm. Alle hans film er i komedie genren. Hans to foregående film var Four Christmases, med Vince Vaughn og Reese Witherspoon i hovedrollerne. Efterfølgende lavede han De Satans Chefer, hvor Kevin Spacey, Jennifer Aniston og Colin Farrell var alt andet end søde ledere. Til alt held for Gordon, så blev begge film store succeser, hvilket er en stor fordel når man laver film i Hollywood. Men nu ligger hans film heller ikke oppe i den høje ende af budget skalaen. Identity Thief er produceret for 30 millioner dollars - et beløb, filmen tjente hjem på under en uge.

Desværre må jeg erkende, at jeg ikke er særlig glad for hans film. Ofte er de ret forudsigelige, og byder på alt for mange overdrevne scener. Filmen om Sandy og Diane er ingen undtagelse. Men Seth Gordon har åbenbart fundet en succesformel, så hvorfor lave om på stilen? Jeg mener, at amerikanerne de seneste mange år har haft svært ved at lave ordentlige komedier. Ofte er humoren ikke særlig sjov, mange af situationerne er ude i det vilde overdrev, og man placerer alt for mange sjofle og uhumske scener ind midt i det hele. Jeg synes derimod at de britiske komedier er væsentlig bedre disse dage.

Castingen i denne film må siges at være meget sikker og forudsigelig. For selvom jeg intet personligt har imod hverken Jason Bateman eller Melissa McCarthy, så er jeg alligevel overrasket over, at de har sagt ja til at medvirke i denne film. Især Jason Bateman spiller på rutinen som den rolige, generte og uheldige Sandy. En karakter vi meget nemt kan genkende fra mange af hans tidligere roller i utallige komedier. Der er lidt mere liv og energi i McCarthy, selvom hun også er på grænsen til overspil. Jeg føler ikke hendes figur er særlig troværdig. Hendes tragiske baggrund virker ikke efter hensigten, og tit fremstår det meget klichefyldt.

Mange af birollerne er faktisk besat af hæderlige skuespillere. Men de vandrer lidt i skyggen af vores hovedpersoner. Dejlige Amanda Peet er meget anonym som Sandys tålmodige hustru, Trish. Jon Favreau ses som Sandys sleske direktør, der ikke har interesse i at forfremme sin ellers dygtige medarbejder. Rollen kan nærmest betegnes som en cameo. Morris Chestnut ses som en slags obligatorisk politibetjent, der ikke rigtig kan hjælpe med noget som helst alligevel. Bedst og mest farverig er Robert Patrick som dusørjæger: en hård banan, der også vil have fingrene i Diane.

Vurdering: Identity Thief er en overlang roadmovie, som sjældent bliver rigtig sjov. Selvfølgelig kan komedier altid byde på humoristiske situationer, men i dette tilfælde er de meget få. I stedet placerer man en masse morale og sentimentalitet ind i historien, så man til sidst taber interessen. Der er alt for lidt nyt at hente med denne forudsigelige komedie, hvor hovedproblemet er det tynde manuskript. Selv filmens to hovedpersoner Jason Bateman og Melissa McCarthy kan intet stille op. Kemien imellem dem fejler sådan set ikke noget, men det er ikke nok til at gøre filmen seværdig.

L
L
 
 
 
 

Identity Thief IMDb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar