tirsdag den 2. april 2013

Majorens Oppasser


Majorens Oppasser (1964)

Instruktør: Sven Methling.

Genre: Komedie.

Spilletid: 90 minutter.

Land: Danmark.

Medvirkende: Dirch Passer, Judy Gringer, Ove Sprogøe, Paul Hagen, Ghita Nørby.

 
 
Tom Hansen er den yngste forsvarsminister landet nogensinde har haft. Men sjovt nok har han aldrig selv sat en fod i hæren. Det vil han lave om på, og melder sig ind i alt hemmelighed. Uheldigvis er Tom meget klodset og laver ravage stort set alle steder hvor han træder, hvilket resulterer i at han bliver hurtigt upopulær blandt ledelsens top. Bedre bliver det ikke da han forelsker sig i den strikse majors datter, Lise.

Vurdering: Majorens Oppasser er hvad man kan kalde for en rendyrket farce. Historien er dybt utroværdig, og flere af scenerne er så overdrevne at det grænser til det stupide. Omvendt besidder filmen meget charme, og flere steder i forløbet er situationer skam morsomme. Filmens brug af de mange danske stjerner hæver filmen betydeligt. Især Dirch Passer er ret god, da han for det meste af tiden forsøger at spille sin urealistiske karakter alvorligt. Mange steder er filmen ualmindelig plat, men overordnet set er den en acceptabel bagatel.

En film som nok kun vi danskere kan holde af. Enhver anden ville sikkert ryste på hovedet over denne absurde handling.

J
J
J
 
 
 

Majorens Oppasser IMDb

2 kommentarer:

  1. Denne her film giver ikke megen mening, og man skal absolut ikke forsøge at tage den seriøst på nogen måde. På trods af dette, kan jeg ikke lade være med at holde af den. Jeg har set den flere gange (har holdt meget af Dirch Passer, siden jeg var barn) og morer mig lige godt hver gang. Filmen skal tages for, hvad den er: Grin, sjov og spas og intet som helst andet. Men set i det lys er man til gengæld også ganske godt underholdt efter min mening. :-)

    En god, gammeldaws hyggelig dansk farce. :-)

    SvarSlet
  2. Som helt ung var jeg også meget begejstret og underholdt af de mange Dirch Passer film. Men når jeg ser dem i dag, så er nogle af dem ikke nær så imponerende længere. De besidder uden tvivl meget charme og hygge, men er egentlig bare fjollede og useriøse.

    Men der er selvfølgelig nogle af Dirch Passers film som stadigvæk er rigtig sjove, og som giver lidt mere mening. :-)

    SvarSlet