fredag den 5. juli 2013

Bullet To The Head

Bullet To The Head (2012)

Instruktør: Walter Hill.

Genre: Action/krimi.

Dansk Biograf Premiere:
14. marts 2013.

Dansk DVD Premiere:
4. juni 2013.

Budget: 55 millioner dollars.

Indtjening: 13,5 millioner dollars. (Worldwide)

Spilletid: 92 minutter.

Medvirkende: Sylvester Stallone, Sung Kang, Jason Momoa, Sarah Shahi, Christian Slater, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jon Seda, Brian Van Holt.

Jimmi Bobo har hele sit liv levet som lejemorder. Sammen med sin partner, Louis, har han altid gjort sit arbejde til perfektion. Men efter sidste job bliver de forrådt, og Louis bliver dræbt af den nådesløse Keegan. Samtidig opsøges Bobo af politimanden Taylor Kwan, som ønsker hjælp til at fange mændene bag sin egen partners likvidering. Alle spor peger i retning af Keegan, så det umage par må nu arbejde sammen.

Det er endnu en film, som er baseret på en tegneserie (tegneserien er fra Frankrig og hedder Headshot på engelsk). Overraskende nok har man valgt den westernglade instruktør Walter Hill – manden, som har lavet store actionhits såsom: 48 Timer, En Russer Rydder Op I Chicago og Last Man Standing. Siden er det ikke gået så godt den erfarne Walter Hill, som har haft svært ved at holde niveauet oppe. Værst var det i 2000, da han forlod science fiction filmen Supernova under redigering. Filmselskabet var ikke tilfreds med hans udgave, og hentede derfor Francis Ford Coppola til at klippe den om. Hill blev stærkt utilfreds over beslutningen, og ønskede ikke længere sit navn sat på plakaten.

Da jeg første gang hørte om Sylvester Stallone’s nye lejemorder film, troede jeg, at der var tale om en fortsættelse til hans vellykkede Assassins fra 1996. Heldigvis er disse to film ikke relateret til hinanden, da de slet ikke er på samme kvalitetsniveau. Jeg har aldrig læst tegneserien, som filmen er baseret på, men jeg håber, at historien i hæfterne har mere dybde og spænding end denne flade filmatisering.

Det er muligt, at Walter Hill kunne sammensætte nogle imponerende actionsekvenser i sine tidligere værker, men her må man skuffende nok erkende, at han ikke længere har evner til det krævende job. Helt uventet er filmen ret kedelig, og det er begrænset, hvor meget action den egentligt indeholder. Der findes ikke noget overraskende eller nyt i filmen, og man fornemmer hurtigt, at den efterligner en masse andre B-film, som normalt bare ryger direkte på dvd.

Handlingen er virkelig simpel og tynd. Stort set alle figurerne er nogle slyngler, med en enkelt politimand som undtagelse. Man forsøger at lave en lidt atypisk buddy movie, hvor lejemorderen Bobo og politimanden Kwan tvinges til samarbejde. Vi har oplevet rigtig mange film gennem tiderne, hvor to personer fra hver sin verden skal fungere som et team. Ofte er det ret morsomt og underholdende at følge med i, men det pinagtige manuskript gør, at vi aldrig kommer til at holde med Bobo eller Kwan. De problemstillinger, som de løser sammen, er rene klicheer og indbyrdes dialoger skrevet så firkantet, at man næppe tror på, at forfatteren følte sig stresset på noget tidspunkt.

Sylvester Stallone har de sidste par år nydt godt af succeserne med The Expendables filmene. Desværre tyder det på, at alt andet han laver på egen hånd ikke har samme kvalitet. Man kan som sådan ikke klage over hans præstation som lejemorderen Bobo. Her gør han hvad man forventer af ham med tilpas hårdhed og barsk attitude. Han viser også nogle bløde sider af sin figur.

I hans partner Kwan, møder vi en farveløs og kedelig Sung Kang. Man ville ønske Jet Li eller Jackie Chan havde spillet rollen i stedet for, men de sagde sikkert nej til tilbuddet efter at have læst manuskriptet. Kemien mellem Stallone og Kang er meget tam, og Stallone udspiller ham totalt, gang på gang. Som den onde lejemorder Keegan, er store Jason Momoa et hæderligt valg. Han er uden tvivl en farlig mand at se på, og hans endelige dyst mod Stallone er også et af filmens få action højdepunkter. Men i forhold til Stallones fjende i Assassins (Antonio Banderas) er han alligevel en bleg og overfladisk skurk.

Vurdering: Bullet to the Head er en tam og intetsigende actionfilm. Man kan på ingen måde fornemme, at historien er baseret på en tegnserie. Garvede Walter Hill kan ikke lave den slags film længere, og man føler, at Hill hænger fast i 80'er stilen, hvor filmen nok havde fungeret bedre. Værst for filmen er det uinspirerende manuskript, som er fyldt med elendige dialoger. Handlingen er alt for simpel og selve actionsekvenserne er kedelige. Sylvester Stallone gør det faktisk fint i hovedrollen, men hvad hjælper det, når han er omringet af mindre interessante skuespillere. Uden Stallone, ville filmen nok aldrig have eksisteret.

L
L
 
 
 
 

Bullet To The Head IMDb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar