lørdag den 6. juli 2013

Hitchcock

Hitchcock (2012)

Instruktør: Sacha Gervasi.

Genre: Drama.

Dansk Biograf Premiere:
21. februar 2013.

Dansk DVD Premiere:
4. juli 2013.

Spilletid: 98 minutter.

Budget: Ukendt.

Indtjening: 22,7 millioner dollars. (Worldwide)

Medvirkende: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Danny Huston, Toni Collette, Michael Wincott, Jessica Biel, Michael Stuhlbarg, Kurtwood Smith.

Efter stor succes med sin seneste film, føler Alfred Hitchcock, at han har brug for at relancere sig selv. Han vil chokere sit publikum med noget nyt og vovet. Da han læser gyserromanen ”Psycho” om massemorderen Ed Gein, er han overbevist om, at dette er den rette historie, som skal være hans næste film. Uheldigvis skal han selv finde pengene til projektet, da ingen i filmindustrien ønsker at hjælpe ham med finanserne. Den eneste, som støtter ham, er hans kone og assistent, Alma Reville.

Filmens instruktør Sacha Gervasi startede som manuskriptforfatter, hvor Spielbergs Terminalen er den mest kendte film fra hans skrivehånd. I 2008 lavede han dokumentarfilmen Anvil: The Story Of Anvil. Nu er han så ude med spillefilmen om filminstruktøren Alfred Hitchcock - en spændende personlighed, som helt sikkert vil kunne give masser af muligheder for en interessant biografifilm.

Med en spilletid på 90 minutter er det begrænset, hvor meget af gysets mester vi egentligt får at se. Filmens fokus er hans ønske om at indspille filmen Psycho, samt hans personlige dilemmaer med hustruen Alma. Begge dele fungerer ganske fint, hvor indspilningen af filmen er det mere sjove, hvorimod diskussioner og jalousien mellem ægteparret er mere seriøst. Grundet spilletiden foregår tingene i ret hurtigt tempo, hvilket gør, at vi aldrig kommer ind under huden på vores karakterer. Måske er persongalleriet for stort, da man gerne ville have set nogle flere konflikter og situationer mellem Hitchcock og de medvirkende.

Filmen forsøger også at balancerer mellem humor og drama. Langt henad vejen fungerer det ret fint og troværdigt. Enkelte steder er historien også skummel og dyster. Især fordi Hitchcock i sin egen fantasi tit har samtaler med den virkelige massemorder Ed Gein, som bogen Psycho er baseret på. Men det er disse øjeblikke, som sørger for at filmen får et mere uhyggeligt præg, ligesom Hitchcocks egne film i 60’erne.

Anthony Hopkins er et fremragende valg til rollen som Hitchcock. Med de dygtige make-up folk, samt egen eminent mimik, gør Sir Hopkins figuren meget troværdig og underholdende. Lige så god er Helen Mirren som hans tolerante, men også til tider tilsidesatte hustru Alma. Scenerne mellem dem er noget af det bedste ved historien. Mange af bifigurerne spilles ligeledes godt af dygtige navne som Scarlett Johansson, Danny Huston, Toni Collette og Jessica Biel, men de har desværre ikke meget at arbejde med, da manuskriptet nærmest ingen plads levner dem. Med sin skumle stemme udfylder Michael Wincott til gengæld god hyldest til Ed Gein.

Vurdering: Hitchcock er overordnet set en god og velfungerende film, hvor vi får en bid af Hitchcocks liv fortolket på skærmen. Der er uden tvivl mange underholdende og finurlige scener i fortællingen. Teknisk godt lavet, og med fine præstationer af de suveræne Anthony Hopkins og Helen Mirren. Desværre føles filmen for kort, og mange steder virker historien forhastet. Vi kommer aldrig rigtig tæt på vores hovedpersoner. Det færdige resultat er godkendt, men med skønhedsfejl.

J
J
J
J
 
 

Hitchcock IMDb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar