mandag den 15. juli 2013

Snitch

Snitch (2013)

Instruktør: Ric Roman Waugh.

Genre: Drama/thriller.

Dansk DVD Premiere:
18. juni 2013

Spilletid: 112 minutter.

Budget: 15 millioner dollars.

Indtjening: 56,4 millioner dollars. (Worldwide)

Medvirkende: Dwayne Johnson, Jon Bernthal, Susan Sarandon, Barry Pepper, Benjamin Bratt, Rafi Gavron, Michael K. Williams, Nadine Velasquez.

John Matthews er en fraskilt mand, der lever et succesfuldt liv med sin nye familie. Men situationen bliver anderledes, da hans søn bliver taget for at være i besiddelse af en stor mængde narkotika. Sønnen står til 10 års fængsel, men benægter at være indblandet i noget ulovligt. John har ikke andet valg end at gå undercover i narkomiljøet, hvor prisen for sønnens frihed er, at fælde nogle af de mest eftersøgte narkobaroner.

Filmens instruktør Ric Roman Waugh, har siden slutningen af 80'erne arbejdet i filmbranchen som stuntmand. Men i perioden mellem 1996 og 2013 har han stået bag fire spillefilm. Den mest succesfulde var Felon fra 2008, hvor Stephen Dorff og Val Kilmer spillede hovedrollerne. Snitch er hans største produktion indtil nu, og filmen har også fået positiv respons fra både det amerikanske publikum og anmeldere. I Danmark udkom filmen kun på dvd og blu-ray.

Det er en vellykket fortælling Ric Roman Waugh har fået skruet sammen. Det er figurerne, der er det mest interessante ved historien. Man har indtryk af, at man inviteres med hjem hos en helt ordinær familie, hvor tingene omkring dem eskalerer fuldstændigt - et smart træk, da tilskueren kommer helt ind på livet af karaktererne og kan ikke undgå at involvere sig. Historien bliver også mere og mere intens og medrivende, jo dybere John Matthews befinder sig i det miljø, han har kastet sig ud i.

Der er ingen vinder i kampen mod narko – et tema som Steven Soderbergh skildrede med stor overbevisning tilbage i 2000 med Traffic. De personlige konsekvenser, som både forældrene, hustruerne og i særdeleshed børnene må betale, må være skyhøje, når de f.eks. oplever ubehagelige situationer, hvor ens far eller søn bliver taget væk fra en. Man har nemt ved at sætte sig ind i disse menneskers situationer, og filmen byder på flere gribende scener, hvor man ikke kan undgå at få en lille klump i halsen.

Dwayne Johnson er typisk manden der hyres til at medvirke i vilde actionfilm. Indimellem kan han også opleves i børnevenlige film, da han er på kontrakt hos Disney koncernen. Heldigvis bliver han også tilbudt seriøse roller i dramafilm, hvor han for alvor kan bevise sin imponerende spændevidde som skuespiller. Rollen som John Matthews er nok hans mest krævende præstation til dags dato, og det lykkedes ham at gøre figuren både menneskelig og troværdig. Disse slags film klæder ham, og han må gerne blive ved med at lave dem.

Johnson er nu ikke den eneste som fortjener ros. Alle medvirkende omkring ham giver ligeledes flotte og overbevisende præstationer. Susan Sarandon kan opleves som den hårde advokat Joanne Keeghan, der lover frihed til hans søn, hvis han vil arbejde undercover. Barry Pepper er bestemt velfungerende i rollen som agent Cooper – manden, hvis ansvar er at fange de store drenge i narkomiljøet. Bedst birolle præstation kommer fra Jon Bernthal som den tidligere kriminelle Daniel, der lokkes tilbage i det barske miljø, fordi Johnson beder om hans hjælp.

Vurdering: Snitch er en utrolig spændende og højdramatisk fortælling, hvor vi følger en fars indædt kamp for at redde sin søn. Filmen fremstår meget hverdagsagtig, og historien giver et realistisk indblik i, hvordan folk reagerer, når de står i en nærmest uløselig situation. Netop fordi filmen fremstår så nærværende, bliver hele historien mere nervepirrende, jo tættere på slutning vi når. Alle medvirkende gør det afsindigt godt i deres respektive roller, og man kan blot undre sig over, hvorfor filmen ikke fik chancen i biografen herhjemme i Danmark.

J
J
J
J
J
 

Snitch IMDb

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar