søndag den 7. juli 2013

The Last Stand

The Last Stand (2013)

Instruktør: Kim Jee-Woon.

Genre: Action.

Dansk Biograf Premiere:
7. marts 2013.

Dansk DVD Premiere:
4. juli 2013.

Spilletid: 107 minutter.

Budget: 30 millioner dollars.

Indtjening: 37,1 millioner dollars. (Worldwide)

Medvirkende: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville, Luis Guzman, Peter Stormare, Rodrigo Santoro, Jaimie Alexander, Genesis Rodriguez.

Ray Owens lever et mere tilbagelænet liv som lokal sherif, i den støvede grænseby Sommerton Junction mellem USA og Mexico. Han har tidligere arbejdet som strømer i Los Angeles, men fik nok af den barske tilværelse. Alligevel bliver han inddraget i en narkobarons flugt via bil, som FBI mistænker, har direkte kurs imod Owens by. Slynglerne er i overtal, men sheriffen har bestemt ikke tænkt sig at lade dem komme over grænsen.

Efter 10 års pause fra filmindustrien har Arnold Schwarzenegger åbenbart syntes det var den helt rigtige comeback film at være med i. Ellers var det tilbage i 2003, hvor Arnold sidst spillede hovedrollen i Terminator 3. Lidt overraskende har man valgt den koreanske instruktør Kim Jee-Woon, som her debuterer med en amerikansk spillefilm. Jee-Woon har lavet film siden 1998, men kun i hjemlandet.

Der er dømt ren action og varme seksløbere i denne tempofyldte, men også langtrukne fortælling. Måden historien fortælles på, får filmen til at fremstå lidt som en western. Måske fordi byen og miljøet virker meget lokalt, fyldt med diverse gårde omkring, og så bærer vores lille gruppe af ”sheriffer” de fine stjerner på skjorterne. Her er det vildeste disse mennesker kan opleve, er ulovlig parkerede biler eller en kat, som ikke kan komme ned fra træet. Det er derfor en stor udfordring for disse mennesker, da professionelle skurke ankommer til området.

Handlingen er ret tynd og forudsigelig. Dialogerne er fyldt med masser af komiske bemærkninger, og så er der et par obligatoriske sentimentale scener, da vores hold af betjente mister en af deres egne. Heldigvis kompenseres publikum for manglende historie, med en del flotte actionsekvenser. Især filmens anden halvdel er velfungerende, med mange hektiske skuddueller og vilde stunts. Arnold skyder banditterne med alle slags skydevåben, som han kan komme i nærheden af. Her får tilskueren endelig det, som han har ventet på efter den første time, hvilket er længe at vente.

Det er rart at se Arnold tilbage på filmfronten. Selvom han er blevet noget ældre, så er han stadigvæk god og seværdig på skærmen. Han tilføjer både alvor og lidt selvironi til rollen som sheriffen Owens. Af de øvrige medvirkende bemærker man mest en komisk Johnny Knoxville, som byens særling, der tilfældigvis ejer et privat våbenmuseum (en heldig ting, da byen angribes af onde skurke). Blandt skurkene er det helt klart den svenske Peter Stormare, der fungerer bedst, da han formår både at være farlig, men også vittig. Til gengæld er det svært at forstå, hvorfor en dygtig skuespiller som Forest Whitaker ønsker at medvirke i sådan et projekt. Han spiller lederen for FBI gruppen, og sidder det meste af tiden bag et bord og snakker telefon.

Vurdering: The Last Stand er en underholdende lille actionfilm, som desværre svigtes af et tyndt manuskript. Selve actionscenerne er flotte og overbevisende, men hvad hjælper det, når de hovedsageligt er placeret ved filmens sidste halvdel. Filmen er længe om, at komme rigtig i gang, og så generes man ligeledes af nogle ulogiske situationer i historien. Arnold Schwarzenegger er stadigvæk en god oplevelse på skærmen, og så skal filmen roses for nogle ret fine og humoristiske indslag. Som helhed er filmen lige akkurat værd at se, men hold forventningerne lidt nede.

J
J
J
 
 
 

The Last Stand IMDb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar